Zwemmen Papito! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Sanne Bentum - WaarBenJij.nu Zwemmen Papito! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Sanne Bentum - WaarBenJij.nu

Zwemmen Papito!

Door: Sanne

Blijf op de hoogte en volg Sanne

20 Juni 2010 | Nederland, Amsterdam

Hallo allemaal!
Hoe gaat het met iedereen!? Hebben jullie al een lekker zonnetje in Nederland? Terwijl ik dit type regent het al de hele ochtend (op m’n vrije dag...) dus misschien is dat een troost ;-)

Verder gaat alles goed hier!! Vrijdag was de laatste therapiedag van deze 2-weekse periode. Die vrijdag is niet m’n favoriete dag omdat ouders en soms ook de kinderen vaak zo verdrietig zijn bij het afscheid nemen. En je bent natuurlijk niet voor niets een vrouw, dus ik heb ernstige moeite om dan ook niet te gaan huilen! Deze periode was erg leuk, heb veel nieuwe dingen geleerd, vooral wat betreft spraak/logopedie. Het is echt leuk om met een therapeut mee te lopen wat normaal niet je ‘vakgebied’ is. Met een ander meisje ging het vooral om het vergroten van haar zelfvertrouwen, dus zijn leuke dingen gaan doen in de prep-time (speurtocht met vragen stellen, ontbijtje maken op ‘mijn’ boot), en verder was ze echt een heel lief en leuk meisje! Het samenwerken met de therapeuten was ook super leuk, begin nu te merken dat je elkaar beter leert kennen nu we wat langer samenwerken.
Volgende periode heb ik weer 3 sessies en nu voor het eerst een Duits kindje. Het is onlogisch ingedeeld, want de Duitse meiden hebben Nederlandse kinderen en ik als enige Nederlander heb een Duits kindje. Beetje apart, maar voor m’n Duits is het wel goed! Helaas heb ik hier wel erg veel last van m’n rug. Dat is vanaf het begin al een beetje, maar het trekt nu door naar m’n benen, vanwege het altijd zitten op het dock en in de prep-room op de grond. Gelukkig heb ik een fysio op de boot, dus die neemt me af en toe flink onder handen. Het was lekker geweest als ik deze periode 2 sessies zou hebben, dat scheelt wel veel. Dus misschien vraag ik het aan voor volgende periode.

Aankomende zaterdag komen m’n ouders hier aan!!! Echt super leuk dat ze gaan zien waar ik werk/woon! Zaterdag moet ik eerst werken en dan om 5 uur cross ik naar het vliegveld :-)

M’n laatste verhaal was over een dolfijnen-swimm en dat was al geweldig! Afgelopen week werd ik op dinsdagmiddag gevraagd om met Papito te zwemmen, een therapiedolfijn!! Het was ECHT helemaal geweldig! Nu pas merkte ik ook het verschil tussen een therapie dolfijn en een niet-therapie-dolfijn. Papito komt gelijk heel dichtbij, doet alle gave trucjes en is gewoon heel lief. Ik heb veel met m’n duikbril op gezwommen en onderwater is het zo mooi om met hem te zwemmen. Hij duikt bewust naar beneden omdat ie weet dat ik een duikbril op heb, dus dan zwemt hij om me heen en kijkt naar me etc. Verder kon ik nu zelf alle dingen doen die ik normaal de kinderen zie doen, zoals een bellyride (dan hou je Papito vast aan zijn borstvinnen en gaat ie snel door het water) en een footpush (op m’n voeten word ik dan door het water geduwd). Deze swimm duurde ook een uur en heb er zo ontzettend van genoten!!
Er is ook een filmpje, maar ik weet niet of iedereen die kan openen op waarbenjij.nu.
De komende tijd zal ik waarschijnlijk niet meer echt gaan zwemmen, omdat ik nu 2 keer ben geweest en sommige meiden hebben nog helemaal niet gezwommen of nog maar één keer. Dus dat is jammer, maar dit was wel al super gaaf!

Dit weekend zijn we het hele weekend vrij, dus dat is lekker! Vrijdagavond nog even bij Happy Hour geweest en gisteren overdag waren we op het strand. Natuurlijk hebben we (ook de duitse meiden haha) eerst voetbal gekeken tussen alle Nederlanders bij een strandtent. Dit is tot nu toe de enige wedstrijd die ik kon zien, dus daar was ik blij mee! Na het dagje strand zijn we gelijk doorgereden naar Zanzibar, waar het ook happy hour was. Daar was het niet zo druk dus toen zijn we naar Mambo teruggereden. Op Mambo was het ‘dutch-night’ was echt een geweldig leuk feestje was! Het grappige was dat het begon te regenen (best hard ook) maar de meeste bleven gewoon door dansen. Toen realiseerde me dat ik op m’n blote voeten in m’n jurkje op Nederlandse muziek los stond te gaan in de stromende regen op Curacao. Dat was eigenlijk erg leuk haha! Nu lig ik met een kater op bed ;-) Omdat het nu regent gaan we vanmiddag waarschijnlijk naar de bioscoop, iets anders kun je dan eigenlijk echt niet doen hier.

Het is wel een raar gevoel dat ik weet dat dit weekend de Figishows zijn. Vind het toch wel heel jammer dat ik daar niet bij ben, omdat het altijd zo gaaf is!! Dance Edition, wel de filmpjes op youtube of hyves zetten, ik ben benieuwd hoe de dansen zijn gegaan!!

Dikke kus van mij!

• 20 Juni 2010 - 17:34

Elaine:

Lief Santje,

Ik heb al je verhalen gelezen en het klinkt zo onwijs gaaf! Zwemmen met dolfijnen staat ook nog op mijn lijstje, maar vind het super voor je dat jij dat al tot twee keer toe gedaan hebt!

Het contact met de kinderen/ouders en andere therapeuten klinken erg interessant! En ook de bounty stranden met hun feestjes, de strandhuisjes, happy hours en je slaapplekje op het water klinken sprookjesachtig! En wat heerlijk dat je ouders komen!

Geniet ervan meisje (ik heb je toegevoegd op skype) en ik blijf je verhalen lezen! Super leuk!

Dikke knuffel en veel liefs,

Elaine

• 20 Juni 2010 - 17:39

Jolien:

Heej Sanne!

Wat super leuk om je verhalen te lezen.. Je kent me niet maar ik kom over 2,5 week Laura! En ze raadde me aan jou verhalen even te lezen om enthousiast te worden.. Nou dat is gelukt! Vind het namelijk erg spannend maar heb er ook wel super veel zin in!
    Tot daar!

Groetjes Jolien

• 20 Juni 2010 - 18:41

Elysia:

Ohhhh dat klinkt goed, in zomerkleding... op blote voeten... dansen in de regen en Curacao!

Je verhalen klinken allemaal weer heerlijk!

Wat zal je blij zijn dat je ouders volgend weekend komen! Even een stukje 'thuis'.

Afgelopen vrijdag was de PWS bbq, wat heb ik gelachen en wat was iedereen ontzettend dronken. Druk met aftellen tot de vakantie! Enneh, goed nieuws voor mij... Marjam blijft nog een jaartje in VSO1a :-)

Genietse lief!

Dikke zoen van mij

• 20 Juni 2010 - 23:05

Johan:

Lekkerding in haar shorty suit! Mijn vriendin haha... Super cool liefie, kxs.

• 21 Juni 2010 - 09:00

Sven:

Zijn al die dolfijn-therapeuten zo sexy?;) you go San! x

• 22 Juni 2010 - 10:13

Janita:

Hee San!

Wat een gave foto's! Super leuk zeg! Ik hoop voor je dat je nog wel vaker met de dolfijnen kan zwemmen.. zou jammer zijn als je nu moet wachten tot de andere meiden zijn geweest!
    Figi-shows waren super! Wel gek hoor.. zonder jou!
    Geniet ervan dat je ouders nu komen!!!

XXX

• 22 Juni 2010 - 18:21

Wen (DE):

San,

Dat meen je niet 2x wat gaaf! En ook heel leuk dat je ouders komen. Je kunt er altijd nog zoveel over vertellen maar ze het echt allemaal laten zien is zo anders. Leuk zeg!! Ga er lekker van genieten!!!

Kus

• 23 Juni 2010 - 07:41

Ellen:

Hoi Nichie!!

Wauw wat ontzettend gaaf zeg!! Wat bijzonder om met een dolfijn te zwemmen! Wat zijn die foto's vet! Goed om te horen dat je je draai hebt gevonden. En dat de sessies zo goed gaan! Leuk dat je ouders komen! Kun je ze alles echt laten zien! Lekker genieten van alles!

Veel liefs!

• 30 Juni 2010 - 17:01

Trees En Jan:

Hoi Sanne,
    Leuk om al die nieuwe indrukken en ervaringen op te doen.Geniet ervan !!!! Ik heb vandaag geprobeerd je pappie te feliciteren, maar dat lukte niet. Dus dan maar via deze weg.Ik had graag vanavond even langs gekomen om met jullie een kratje leeg te trekken op het strand, maar helaas dat doen we later wel een keer!! Feliciteer Paul van ons, want die zal je nog wel zien en wij wensen hem een fijne verjaardag daar op dat zonnige Curacao.Sanne nogmaals een fijne tijd gewenst en ......tot later.Kussen Trees en Jan

• 05 Juli 2010 - 19:58

Antoinette:

Hoi San,
    Eindelijk heb ik je gevonden op de website. Je paps en mams zijn net thuis van je reis en morgen hoor ik de verhalen. Wat een supergave foto's en wat zullen jullie genoten hebben.
    Ik zou zelf een beetje bang worden van zo'n grote glibberige dolfijn, maar jij hebt daar zo te zien geen enkele moeite mee.
    Heel veel liefs,
    Antoinette