Bezoek!
Door: Sanne
Blijf op de hoogte en volg Sanne
10 Juli 2010 | Nederland, Amsterdam
Het is al echt weer lang geleden dat ik heb geschreven, dus tijd voor een update.
Eigenlijk is het alweer zolang geleden dat ik niet meer weet waar ik ben gebleven haha!
Het leukste van afgelopen 2 weken was dat mijn ouders hier waren!! Op zaterdag avond stond ik op Hato airport en na een uur wachten (ze hielden het spannend...) kwamen ze naar buiten. Het was zo’n lekker hello/goodbye moment haha en het was super leuk om ze weer te zien! Het was al vrij laat, dus we zijn gelijk naar hun hotel gegaan en daar lekker bijgekletst en heb voor het eerst in 2,5e maand weer onder een dekbed geslapen op een zacht matras met een flatscreen tv aan de muur. En... een warme douche! Dus naast dat ik heb erg leuk vond om m’n ouders te zien, was het gewoon weer even ‘luxe’ slapen en douchen. Ook ging ik los toen ik m’n H&M pakket open maakte, met allemaal leuke bikini’s, jurkjes en de tasjes van Ri (thanks!).
Zondagochtend hebben we met elkaar bij het hotel ontbeten en daarna naar de boot gereden. Daar hebben ze de meiden ontmoet en ze mochten gelijk meekijken bij het voeren van de dolfijnen. Ze vonden het super om het van zo dichtbij te zien! Duitsland speelde toen de kwartfinale, dus daar nog even gekeken met al die duitsers van de boot en daarna lekker naar een mooi strand gereden. Eind van de dag is het op zondag altijd feest bij Wet en Wild, en mijn party-parents waren natuurlijk van de partij :) Ik vond het erg leuk dat ze ook zien waar ik feest/leef etc. Was dus een hele geslaagde dag! Maandag overdag heb ik gewoon gewerkt, ’s avonds zijn we wel lekker uit eten geweest met elkaar. En toen werd ik dinsdagnacht ziek, hoge koorts, buikgriep etc. Ik baalde er vreselijk van, want eigenlijk heeft dit tot afgelopen zondag geduurd, terwijl ze zaterdag weg gingen... Woensdag was papa jarig, dus s’avonds geprobeerd een drankje te drinken bij Cabana, waar we zouden gaan eten. Maar na 20 min toch maar naar huis gegaan vanwege de toilet-frequentie! Heel erg jammer was dat! Op die avond hebben ze toevallig één van mijn therapie-familie’s ontmoet waar ik in die periode mee werkte. Donderdagochtend heeft pa me opgehaald en ben ik daar uit gaan zieken. Ik heb ze dus meer gezien dan gepland was, maar helaas lag ik wel echt ziek op bed en kon ik weinig met ze ondernemen. Toch is het dan altijd fijn om je ouders om je heen te hebben, hoe oud je ook bent ;-) Vrijdagavond wel nog naar ‘Hooks-Hut’ gegaan, was achteraf misschien niet zo slim, maar het was daar wel heel gaaf. We hadden een tafeltje echt áán de zee, voeten bijna in het water, dat was een goede afsluit avond. Zaterdagochtend zouden ze eigenlijk op het dock mogen kijken bij Mateo, als hij gevoerd werd. Het regende alleen zo hard dat de dolfijnen niet kwamen, waardoor dat letterlijk in het water viel. Gelukkig hebben ze wel van heel dichtbij kunnen kijken toen Mateo er eventjes was en dat was ook al heel gaaf voor ze!. En toen heb ik ze uitgezwaaid vanaf de boot toen ze s’middags naar het vliegveld gingen. Niet echt het leukste moment, omdat ik nog ziek was en eigenlijk helemaal niet wilde dat ze weg zouden gaan. Maar het was super gaaf dat ze er waren, hebben heerlijk bijgekletst en ik ben heel blij dat ze nu weten waar ik ben en wat ik doe!
Zondag ben ik toch maar even langs de dokter gegaan omdat het niet beter werd en eigenlijk net iets te lang duurde. Had al wat uitdrogingsverschijnselen, ik was eigenwijs, maar ik moest van de meiden naar de dokter. Daar hebben we 1,5 uur gewacht met 15 wachtende voor me, je moet er dus wel de tijd voor nemen. Bleek idd een bacteriele darminfectie te zijn en toen ik medicijnen heb gekregen ging gelukkig het snel beter. Wat ik jammer vond was dat ik vrijdag ook geen gedag heb kunnen zeggen tegen mijn therapie-families. Gelukkig zijn ze afgelopen week nog even langskomen om me gedag te zeggen, dus dat was leuk. Het was een geweldige periode qua werk, had zulke leuke kinderen en families! (al was de duitse familie die ik had toch best lastig, aangezien ik geen duitser ben haha) Voor mensen die interesse hebben... op www.stichtingnicolette.nl staan wat foto’s van mij en van de therapie met Nicolette (bij ‘dagboek’). Ze hebben een Stichting opgezet om meer mensen te helpen om dolfijn-ondersteunde therapie te volgen. Ik vind het een mooi initiatief en op de site zie je mij in m’n blauwe smurfen-shirt aan het werk!
Afgelopen maandag is er een nieuwe periode begonnen. Heb 2 sessies in de ochtend, en het is heerlijk rustig voor het eerst! Natuurlijk is er na 1 uur (als ik klaar ben met de sessies) nog genoeg te doen, family-swimms, reports lezen en administratieve dingen, maar het is toch wel relaxt werken. De families die ik heb zijn allebei Nederlands, ik werk met leuke therapeuten en de kinderen zijn ook erg leuk!
Dinsdag was natuurlijk de wedstrijd..... Maarrr daarvoor mocht ik nog ineens zwemmen met Renata!! Het was weer geweldig, kan het niet uitleggen. Ik heb eigenlijk alleen maar met haar gedoken/gesnorkeld, ze bleef dichtbij me, kon haar veel aanraken, ze zocht veel oogcontact en het was gewoon echt fantastisch! Toen ik met haar in het water lag, vergat ik echt alles. Naast me werd er therapie gegeven en was me er totaal niet bewust van dat ik bijna bij hun dock zwom, omdat ik gewoon het gevoel had dat ik alleen met de dolfijn was. Het klinkt wat zweverig, maar kan ook niet zo goed uitleggen hoe is het, want het is gewoon niet te beschrijven vind ik. Zeker het onder water zwemmen is één van de mooiste dingen.
Toen.... keihard gerend naar Hemingway, want Nederland speelde! Natuurlijk eerst m’n oranje pak aangetrokken :) Het was super spannend (ik denk dat ik jullie dat niet hoef te vertellen, want iedereen heeft gekeken natuurlijk haha) en toen ze gewonnen hadden ging het hele eiland los! We hadden helaas nog happy hour van werk, dan moeten we ons voorstellen aan de familie’s en even sociaal doen. Toen dat klaar was ben ik gelijk naar Mambo Beach gegaan met Sylvana en Lisa en daar heb ik tot laat gefeest (zonder avondeten en veel wijn), dus je kan bedenken hoe fris en fruitig ik me de volgende ochtend om 7 uur voelde! Het was super leuk om het hier op Curacao te vieren, maar ik moet ook eerlijk zeggen dat ik het nu wel heel leuk had gevonden om voor 1 dag terug te vliegen naar Nederland om de finale met m’n vriendinnen en Jo te kijken. Maar op Curacao is het ook niet verkeerd... morgen gaan wij eerst op het strand liggen en nemen we wat flessen wijn mee. Daarna gaan we bij Wet en Wild kijken (de wedstrijd begint hier om half 3 s’middags) met een grote groep mensen en als we winnen gaan we daarna lekker feesten bij Mambo Beach, waar de rest van het eiland dan ook is, dus dat komt wel goed.
De tijd vind ik nu echt snel gaan. Ash.... over precies een maand staan wij lekker op onze blote pootjes te dansen in het zand!! Ik werk nu nog maar 4 weken bij het CDTC, dus dat gaat echt snel. En aan de ene kant is dat goed, omdat ik dan lekker vakantie heb. Maar aan de andere kant kan ik me nog niet voorstellen om hier niet meer te werken, met de lieve families en dolfijnen! Dus ik ga er nog even goed van genieten de komende weken.
Heeeeeeeeeeeel veel plezier iedereen morgen bij de finale!!! Ik ga straks met de Duitse meiden hun wedstrijd bekijken, morgen kijken ze met mij mee, dus zo steunen we elkaar. En daarna nog even naar het strand omdat ik al 2 weken niet op het strand heb gelegen, m’n bruine kleur gaat er af ;-)
Dikke zoen!
10 Juli 2010 - 23:26
Bas:
Lieve Sanne,
Wat een verhaal. Ik wordt zo jaloers als ik het lees en de foto's zie. Twee sessies tot 13u en dan nog wat dingen doen, wat een baan.. En Sanne.. we moeten het de volgende keer als ik je spreek even helpen over enkele dames waar je mee op de foto staat ;).
Ben blij dat je weer helemaal beter bent. Dikke kus -
10 Juli 2010 - 23:27
Doos:
sen!
Leuk om weer op de hoogte te zijn van het wel en wee in Cura..
klinkt allemaal helemaal top! balen dat je ziek was maar wel fijn dat je ouders er dan bij waren.. is toch wel prettig he! en gelukkig op tijd beter om morgen te feesten met de finale! want dat gaat natuurlijk gebeuren!
In Nederland is het natuurlijk ook 1 grote gekte en de temperatuur is nu ook gelijk aan cura.. maar sen..
JIJ STAAT LEKKER MET JE VOETJES IN HET ZAND IN CURA!! dat lijkt me toch helemaal geen verkeerde plek om de finale te kijken ;-).
Lekker genieten en we drinken een hoop wijntjes op de overwinning!
KUS!!
11 Juli 2010 - 09:49
Elysia:
Wat een heerlijk verhaal weer Sanne! Heb er weer van genoten hoor.
Wat rot zeg, dat je zo ziek bent geweest. Kan me voorstellen dat het dan heel fijn is om onder 'moeders vleugels' te zijn.
Geniet van je laatste werk-weken! Van alle bijzondere momentjes...
Heel veel plezier vanavond tijdens de finale!!!
Dikke zoen!
11 Juli 2010 - 12:52
Flotroja@planet.nl:
Hey Sanne,
Door het voetballen komt de familie regelmatig bij elkaar dus jouw leventje met je ouders even doorgenomen!!!
Leuk dat je de oranjegekte ook mee kan beleven.Hier wordt het langzamerhand erg spannend!!!!!
Veel plezier vanavond en de komende tijd!
Groetjes van de Boekdrukkertjes -
11 Juli 2010 - 12:54
Paps En Mams:
Schat het was geweldig om bij jou/jullie te zijn. Jullie zijn een hecht team, en zorgen ook goed voor elkaar. Doet ons goed, zeker als je ziek bent. Geniet lekker van alles, en hoplijk gaat Nederland straks winnen.....Met een stevige Kus van US!!!!! -
11 Juli 2010 - 14:19
Lesley :
Ha San! Klinkt goed, zo'n hello-goodbye moment met je ouders! Ik kan me het helemaal voorstellen dat het super is om ze weer te zien... Jammer dat je ziek was toen je ouders er waren, maar wel heerlijk dat je ouders er waren toen je ziek was! Geniet van de finale vanavond en van je laatste weken werken...
Liefs, -
11 Juli 2010 - 15:10
Dominique:
Lieve San,
Wat leuk om weer een verhaal van je te lezen!
Geniet nog van je laatste weken daar.
Dikke kus -
12 Juli 2010 - 07:49
Rieneke:
Hee san, wat heerlijk dat je ouders zijn geweest! Ik heb even op de site van nicolette gekeken! echt leuk om van de andere kant zulke positieve verhalen over de therapie te horen!! nog maar 4 weekjes werken en daarna nog heerlijk met ash genieten!! have fun!! en niet meer ziek worden he ;)
xx -
13 Juli 2010 - 07:25
Sven:
San, heerlijk die foto's met je ouders:) en leuk je verhaal, probeer het me allemaal voor me te zien.. zon, zee, dolfijnen, feest en heel veel goed werk! dikke kus x -
16 Juli 2010 - 12:06
Mams:
Hai lief,
Net geskypt met Laura, het komt wel goed met haar als ze het eiland beter leert kennen.
was net te laat voor jou op skyp. Geniet van je weekend en veel plezier met Laura en haar vriendin. Kus kus. -
16 Juli 2010 - 15:13
Lysette:
He San!
Leuk dat ik gister even met je heb geskyped!
Als ik je verhaal zo lees is het wijs dat je naar de dokter bent gegaan! Je had wel een dun bekkie op de foto's! Eigenwijsheid hoort af en toe bij vrouwen toch?
Heerlijk dat je ouders zijn geweest! Altijd even goed en lekker om ze te zien.
Geniet nog lekker en hopelijk spreken we elkaar weer snel!
(K)