Feestje! - Reisverslag uit Nkoranza, Ghana van Sanne Bentum - WaarBenJij.nu Feestje! - Reisverslag uit Nkoranza, Ghana van Sanne Bentum - WaarBenJij.nu

Feestje!

Door: Sanne

Blijf op de hoogte en volg Sanne

05 Maart 2006 | Ghana, Nkoranza

Maha (goeiemiddag)

Afgelopen woensdag heb ik m'n verjaardag gevierd bij Hand in Hand! Het was wel leuk om m'n verjaardag is niet in de sneeuw, maar in 45 graden te vieren! S'ochtends kwamen Joti en Marion mij zingend wakker maken en heb een mooie ketting van ze gekregen. S'middags is er tijdens de lunch door alle kinderen voor me gezongen. En door de vele berichtjes op de site voelde ik me best wel jarig! S'avonds heeft het hier heel erg geregend en geonweert, waardoor de stroom uitviel. We hebben de hele avond binnen gezeten, met een klein zaklampje, zodat Aline gitaar kon spelen. Die heeft ze mee naar Ghana genomen, en het was eigenlijk wel een hele gezellige avond.

Donderdag heb ik voor de laatste keer met de kinderen gewerkt. Ik heb nog even extra genoten van de lieve kindjes en de knuffels die ze je de hele dag door geven!

S'avonds was het iets minder prettig...we zaten namelijk buiten thee te drinken, en toen ik naast me keek, zat er op ongeveer 50 cm naast me een schorpioen op de grond...! In een halve seconde stond ik geloof ik een paar meter van de schorpioen af! We hebben er een man bij geroepen, die heeft hem doodgemaakt. Maar het was best wel schrikken!

Vrijdag zou ik in de workshop werken, maar ik ben s'ochtends naar het ziekenhuis gegaan, want ik had erg veel last van m'n oor. Ineke heeft dat ziekenhuis opgebouwd, en met een briefje van haar, werd ik binnen 10 minuten geholpen. Ik was helemaal verbaasd, want m'n vorige ziekenhuis bezoeken om bloed te laten prikken, duurde ongeveer 3 uur! Maar ik heb een ooronsteking, en slik nu antibiotica. Ik hoop dat het voor zaterdag over is, want je mag niet vliegen met oorpijn. Maar het gaat al beter, dus komt vast goed.

Gisteravond hebben we een super feest gehad! Ellen was die dag jarig, dus het was vooral haar feestje. Maar ook omdat Joti, Marion en ik bijna weggaan, en m'n verjaardag van afgelopen week. Alle kinderen zaten in een grote kring, en er werd veel gedanst en gezongen met trommels etc. Tussendoor heeft Ineke ons een kadootje gegeven en ons bedankt voor het vrijwilligerswerk. Ze zei dat het voelde alsof we echt bij de "familie" horen, en als je dat hoort, maakt het 't afscheid niet gemakkelijker voor mij! Maar dit was een mooie afsluiting.

En vandaag hebben we eigenlijk weinig gedaan. Beetje uitgeslapen, gezwommen en gelezen, zoals elk weekend eigenlijk...lui!

Morgen is het Independence Day in Ghana. De kinderen zijn al weken aan het marcheren, om te oefenen voor 6 maart. Dus morgen gaan we naar een groot voetbalveld, waar heel Nkoranza heen komt, om te kijken of zelf mee te marcheren. Ik ben benieuwd!

Ik ben me erg bewust van het idee dat ik straks weer terug ga naar het koude Nederland. Ik hoorde zelfs dat er 15 cm sneeuw ligt...! ik vind dat geen prettig vooruitzicht eigenlijk! En verder zijn er zoveel dingen die ik hier ga missen... Het buitenleven, de ghaneze vriendelijkheid en mentaliteit, de kinderen die je op straat naroepen, het douchen in de buitenlucht, en zo kan ik nog wel even doorgaan! Maar er zijn ook dingen die ik niet zal missen...! Vooral het witte brood, dat krijg ik bijna niet meer door m'n keel na 4 maanden!

Maar goed, het is nog niet zover, ik blijf nog 6 dagen, en daar ga ik extra goed van genieten!

xx Sanne

• 05 Maart 2006 - 17:58

Jeffrey:

Het leven in NL is ook lekker hoor!! en als je jezelf maar raar genoeg kleed roepen ze je hier ook wel na;) kusies

• 05 Maart 2006 - 19:20

Sandra:

He meis!! Inderdaad geniet vooral nog van je laatste dagen!! Ik wilde je eigenlijk bellen vanaaf, maar mijn standaard internetcafe, waar je ook kunt bellen, is dicht vandaag.. ook in Barcelona is zondag dus een rustdag, haha! Misschien moet je hier eerst een wknd langskomen, is het temperatuur verschil niet zo groot!! hier namelijk graadje of 20! goed te doen dus!! bel je snel!! Dikke Kus

• 05 Maart 2006 - 19:32

Marjon:

Wat een mooie berichten uit Ghana! Sanne, slurp de ervaringen nog even naar binnen en kom rijkgevuld weer terug!

• 05 Maart 2006 - 22:06

Mams:

Hoi lieverd, het is hier inderdaad even flink wit geweest, maar de sneeuw is inmiddels weer weg.
    Heerlijk dat je nu eens een verjaardagsfeest in de zon hebt gevierd,inplaats van in de wintersport-sneeuw!Ineke heeft een foto doorgestuurd van een ghanees jongetje,verdere foto`s zijn niet doorgekomen.Jou smsje op de rots, was geweldig, je probeert je dan in te denken hoe dat moet zijn. Maar Ghana moet je ruiken, proeven en ervaren.Ik kon me wel een beetje voorstellen hoe je daar zat te genieten.En nu verder genieten en afscheid nemen!! WE BELLEN!!!!! knuffels van ons.

• 05 Maart 2006 - 22:08

Moeder Maaaaarie:

Hey Sen...een schorpioen, oorontsteking....????? Doe je wel ff rustig aan deze laatste week? ;-)
    Enne.. de sneeuw is alweer gesmolten hoor! Sterkte bij het afscheid... partir, c'est mourir un peu..., liefs xoxoxox

• 06 Maart 2006 - 09:16

Maj-Britt:

Hai san!wat eng een schorpioen!zie je normaal alleen in films haha!veel plezier de laatste dagen en dan....tot heel snel!dikke kus!

• 06 Maart 2006 - 10:32

Wendy:

Hey!!
    Jah heel raar, als je daar 4 maanden zit wordt alles van daar zo gewoon en dan kom je strax weer in NL.. Nou NL is ook wel oke hoor haha maar die kou is minder..! Trw vet eng van die schorpioen gatver ik zou me echt zooo dood schrikken serieus.... brrr enge beesten. Minder dat je oorontsteking hebt... Hoop je echt snel te zien wil echt zooo alles horen!!!
    Veel pelzier nog de laatste dagjes en vast een goeie reis..
    Kus wen

• 08 Maart 2006 - 12:54

Anne:

2.het is altijd een feest als je bij ons bent.
    3.ik hoop dat je aan me denkt.
    1.Wat een verhalen ik mis je.
    6.ik ook wel wat drasig maar dat hoord er bij.
    4.ik jou ondsetend veel echt veel
    5.aanje verhalen te zien heb je het vien.
    8.hart hart hart hart hart
    7.xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    9.lievs Anne

• 09 Maart 2006 - 11:49

Eva:

nou nou zeg weer wat meegemaakt merk ik. die kreeft was wel even schrikken zeker. en ik vond het leuk om tehoren dat je verjaardag en dat anderen feest leuk waren . jij vertelden over dat sneeuw hier in werkhoven is dat sinds eergisteren weg (even tusndoor;)) en ik mis je wel heel erg hoor. maar als je thuis komt dan draag je zon groten ervaring bij je.

dikke kus van eva:)

• 09 Maart 2006 - 18:38

Margreet:

Hoi Sanne
    Wat gaat de tijd snel he, al 4 maanden van huis weg,maar nu is het toch tijd om afscheid te nemen van dat mooie land en al die mensen die je hebt leren kennen, dat zal best wel moeilijk zijn. Maar hier in ons kikkerlandje zijn veel mensen blij dat je weer naar huis gaat.Ik wens je goede en veilige vlucht en zie je weer in Werkhoven.
    Groetjes ui Houten

• 10 Maart 2006 - 11:54

Huppa Noch Een Keer Eva Weer:

hoi sanne.

ik had je gisteren ook al een berigtje gestuurt maar vandaag doe ik het nog een keer. ik wou je vertellen dat ik samen met mila mijnn feestje geef daar heb ik heel erg zin ;in ik mag van mila nog niet zeggen wat het woord dus doe ik dat maar niet maar als het mag zal ik het je zo vlug moegelijk vertellen want ik wil het je awel vertellen. en ik verhueg me er wel heel erg op om je weer eens tezien ik vind het wel vijn dat je soms fotos op je site zet want dan zie ik je in iedergeval wel.en ik kan je altijd iets sturen als ik dant zou willen. dus ik hoop je zo vlug mogeliujk weer als oppas te hebben;) EN IK GENIET HELLEMAAL MET JE MEE HOOR dus tot ZIENS

• 10 Maart 2006 - 14:21

Janita:

Nou..een laatste berichtje van mij..
    Hopelijk heb je een hele leuke en fijne laatste week gehad?! Bij deze wil ik je alvast een hele goede terugreis wensen. Hoop voor je dat t helemaal goed gaat met je oor... Tot snel!
    Kus Janita