Hallo!
Door: Sanne
Blijf op de hoogte en volg Sanne
18 Februari 2006 | Ghana, Nkoranza
Afgelopen zaterdag ben ik met Joti naar Techiman gegaan. Dat is ligt een halfuurtje vanaf Nkoranza af. We hebben daar vooral inkopen gedaan, pringles, koekjes, chocoladepasta etc. Ik hoef dus niet bang te zijn dat ik af val in Ghana!
Zondag zouden we eigenlijk Fufu eten bij Ellen, maar die was ziek dus dat ging niet door. Die middag hebben Joti en ik ons haar in laten vlechten. Het duurde erg lang, 4,5 uur, maar het was wel gezellig met allemaal Ghanezen in een veel te kleine kapperszaak! Het slapen met die vlechten is even wennen en het begint ook al een beetje te jeuken, dus ben benieuwd hoelang ik het in hou...
De rest van de week gewoon gewerkt. Doordat je de hele dag bezig bent, gaat de dag echt heel snel voorbij. Er komen ook heel veel gasten langs, die dan 1 of 2 nachten blijven. Afgelopen week hebben we geloof ik 12 gasten zien komen en gaan. Aan de ene kant is dat heel gezellig, omdat je veel nieuwe mensen ontmoet. Maar je vertelt ook een paar keer per dag hetzelfde, waar je vandaan komt, wat je hier doet, of je al malaria gehad hebt etc. Het valt me trouwens op dat ik bijna als enige nog geen malaria gehad heb.... hopelijk blijft dat zo!
Het werken met de kinderen is nog steeds erg leuk. Merk dat ik al een beetje aan ze gehecht ben geraakt. Maandagochtend zijn we met het groepje van 5 kinderen in het zwembad gegaan. Ik zat met 2 kindjes in een rubbere band, en die hebben 2 uur lang op m'n schoot geslapen. Echt heel lief!
Dinsdag had ik een probleempje, want ik was m'n huissleutel kwijtgeraakt... Ik kwam s'avonds thuis van de markt, en kon hem dus nergens vinden! Een reserve sleutel kennen ze hier helaas niet, dus ik heb bij Joti en Marion geslapen. De volgende ochtend is er een nieuw slot op gezet. Later bleek m'n sleutel bij het naaiwinkeltje te liggen waar ik stof had gebracht om kleding van te maken. Maar goed, er zit nu al een nieuw slot op, dus die sleutel heb ik niet meer nodig.
Ik blijf waarschijnlijk tot 7 maart bij Hand in Hand. Daarna reis ik naar het zuiden, want ik wil nog een paar dagen naar Kokrobite, op het strand liggen!
Hoe gaat het trouwens op Danzation? Heb ik al veel gemist? En nog optredens of voorrondes van het NK gehad? Janita en Heidi, alles goed onthouden voor mij he, zodat ik het kan inhalen als ik terug ben!
En wanneer is de Special Week bij Stoute Schoenen? Ik denk al binnekort of niet? Anders veel plezier!
Groetjes Sanne
18 Februari 2006 - 16:45
Evelien:
Ha Sanne Zo leuk om al je enthousiaste verhalen te lezen. De special week is gister begonnen! Ik heb nu ook ander werk er bij op een kinderdagverblijf dus ik kon niet mee, echt heeeeel erg balen. Hopelijk gaat het in mei wel lukken, dan ben jij ook weer van de partij he, gezellig. Raar idee zeker dat je zometeen al weer naar Nederland gaat. Nog heel veel plezier en geef je de kids ook knuffels van mij. -
18 Februari 2006 - 18:33
Sandra:
He San!! Leuk om te lezen dat nog steeds alles goed gaat!! Bij mij is het georganiseer begonnen.. Lijstjes maken.. spullen kopen en dan koffer pakken!! Voor mij zit het begin eraan te komen... Bij jou helaas alweer het eind!! Geniet er nog even van!! Kus Sandra -
18 Februari 2006 - 20:41
Janita:
Hoi San!!!
Leuk dat je het zo naar je zin hebt..!! Maar kan me voorstellen dat je ook nog n paar daagjes op het strand wil liggen idd..
Met dansen hebben we net de minishows gehad: heel leuk werd er gereageerd op de dans :D nu op naar de eerste voorronde (12 maart) en zijn al begonnen met de nieuwe dans.. maar die gaan we je zeker aanleren hoor! Komt helemaal goed!
Geniet eerst nog maar van je laatste weken daar..
Kus Janita -
19 Februari 2006 - 01:27
Moeder Maaaarie:
Hey Sen!!Ik moest even een 'inhaalslag' doen, want ik ben begin v/d week teruggekomen van een paar weken vakantie in London. Wel even wat anders dan waar jij nu zit.Ik moest nog aan je denken toen ik daar liep, en heb nog een foto van jullie hotel genomen :-)
Heel erg bedankt voor je mooie kaart! En super om te horen dat je het zo ontzettend naar je zin hebt. Het schiet nu natuurlijk op en je gaat je laatste dagen tellen, maar geniet volop van alles wat nog komen gaat. Ik kijk er naar uit om je hier weer gezond en wel te zien meid. Liefs xxxx -
19 Februari 2006 - 11:22
Sandra (van Dansen):
Hoi Sanne!!!
Wat fijn dat je het nog zo naar je zin hebt. Echt leuk al die berichten.
Op Danzation gaat alles goed hoor. Net begonnen aan de 2e dans. Nog een klein maandje, dan kun je weer gezellig meetrainen. Tot die tijd, nog heel veel plezier in Ghana!
Kus Sandra -
19 Februari 2006 - 15:17
Alewijn:
Heejj Sanne!! leuk, leuk, leuk blijven die verhalen....groot gelijk dat je nog naar het zuiden om lekker op het strand te liggen :)!! Succes nog deze weken!!
Liefs -
20 Februari 2006 - 20:19
Ans Mulder:
ja, sanne, nu mijn virusscanner het eindelijk toelaat ook een reactie toe te voegen, kom jij bijna terug. Maar weet dat ik ontzettend geniet van je verhalen en alle info over Ghana.En nu ben je zo weer jarig en sta je weer gauw op Neerlandse grond met een geweldige ervaring, waar je je leven lang profijt van hebt. Zorg nog even goed voor jezelf, zorg ervoor dat je ook die enige bent die zonder malaria huiswaarts keert.Dan sluiten we je weer graag in onze armen. Dag meis, dikke kus, jos en ans -
20 Februari 2006 - 20:30
Puck V Emmerik:
Hoi Sanne, heb je moeder gesproken zondagavond in de hal,en vertelde over jou avondtuur in Ghana. Nieuwsgierig als ik ben,ben ik op je side gaan kijken,en ik moet het ziet er erg goed uit,zo te lezen heb je het fantastisch naar je zin.Ik wens vanuit werkhoven nog een fijne tijd,en een behouden terug reis, Puck -
21 Februari 2006 - 10:22
Wendy:
Hey San!!
Wowww echt weer onwijs vet om te lezen wat je allemaal hebt gedaan en meegemaakt... Nu ik alles van jou heb gelezen heb ik ook echt zo iets van ooit wil ik ook naar Afrika... Heel vet San, dat vergeet je je leven niet meer..!!! Benieuwd hoe bruin je terug komt.. :-) dat kan ik van mezelf niet zeggen hahah :-/ Nog onwijs veel plezier en we zien je wel weer verschijnen op dansen.. Wel al je foto's meenemen dan he?!
Kus -
21 Februari 2006 - 19:54
De Hopmannetjes:
Hoi Sanne,
Leuk dat je het zo fijn hebt bij hand in hand. Door jouw verhalen komt het leven uit Ghana voor ons veel dichter bij. Ook als wij sieraden tegen komen die daar bij jou in dat project zijn gemaakt zullen wij daar heel anders tegen aan kijken.Je kan de dagen alweer aftellen dat je weer richting Nederland zal komen, wat is die tijd snel gegaan. Geniet nog even van de laatste weken. -
24 Februari 2006 - 12:55
Aafje:
Hai Sanne, net terug van Special Week. Was weer geweldig! Ik had een meidenhuis en onze Joost (you know) is helemaal verliefd op 1 van hen geworden, super om te zien! Je krijgt ook nog de groetjes van hem! En natuurlijk een knuffel van mij!! -
24 Februari 2006 - 14:46
Kimberley:
He sanne,
Ook ik ben net terug van de special week en ik heb samen met angela een huisje gedraaid!! Bram was 1 van de kinderen in het huisje en we hebben echt een top week gehad!! Bram is zo gegroeid!! Gister met de collega avond hebben een aantal collega's zich weer erg uitgesloofd (als je begrijpt wat en wie ik bedoel!! haha!!) Verder blijf ik je verhalen helemaal leuk vinden!!
Dikke kus Kim