Bye bye Ghana - Reisverslag uit Accra, Ghana van Sanne Bentum - WaarBenJij.nu Bye bye Ghana - Reisverslag uit Accra, Ghana van Sanne Bentum - WaarBenJij.nu

Bye bye Ghana

Door: Sanne

Blijf op de hoogte en volg Sanne

11 Maart 2006 | Ghana, Accra

Nou, de titel spreekt voor zich...laatste dag in Ghana vandaag!

Ik heb woensdagavond met Joti, Marion, Emilio, Aline en Charity nog wat gedronken, en ze gedag gezegd. Na een tijdje zagen we weer een schorpioen lopen, dus we zijn verhuisd naar een andere plek. Woensdag overdag heb ik in gedachte de kinderen gedag gezegd en ze geknuffeld. Het heeft bijna geen zin om uit te leggen dat je weggaat, want dat begrijpen ze toch niet echt. Tegen de oudere kinderen zei ik: "me, airplane (armen wijd) tomorrow, holland". Op die manier hebben ze het hopelijk begrepen.

Donderdagochtend ging ik dus vroeg weg, 6 uur, in de hoop dat iedereen nog lag te slapen, want ik vond het afscheid al moeilijk genoeg. En als ik dan nog veel mensen gedag zou moeten zeggen, zou ik het alleen maar moeilijker krijgen. Helaas zijn ze hier allemaal zo vroeg wakker dat ik alsnog veel mensen tegenkwam. En ik liep inderdaad met tranen in m'n ogen weg!

De reis vanuit Nkoranza naar Accra ging goed, duurde wel erg lang. Heb er in totaal 12 uur over gedaan, omdat ik 2 keer moest overstappen.

Nu ben ik dus in Accra. Het is vreemd om weer in zo'n grote stad te zijn, met westers eten, veel grote en luxe auto's en heel veel toeristen. Ik hou me hier vooral bezig met eten, want ze hebben hier te veel lekker eten. Gister op het strand na 2 maanden weer een pizza gegeten, en vanochtend als ontbijt een chocoladecroissant. Na 4 maanden smaakt zoiets echt heel goed!

Vanavond ga ik rond 6 uur naar het vliegveld, dan kan ik m'n tas inchecken. Daarna ga ik naar een hotel vlakbij het vliegveld, om wat te eten. Rond 9 uur weer terug naar het vliegveld, en dan vlieg ik, als het goed is, om half 12 richting Nederland. Om half 7 s'ochtends land ik in Londen en om 9 uur vlieg ik vanuit Londen naar Brussel.

Ik kan me nog niet voorstellen dat ik morgenavond in m'n eigen bed lig. Dat lijkt nog steeds heel ver weg. Ik vind het ook vreemd om weg te gaan uit Ghana, het voelde na al maanden toch wel een beetje als een soort van "thuis". Maar ik kijk er positief op terug, ik heb een super tijd gehad. Erg genoten, af en toe beetje afgezien, maar ik had er echt niks van willen missen!

Oh ja, ik hoorde dat er nog wat donatiegeld is binnengekomen op m'n rekening, ongeveer 600 euro geloof ik. En ik heb besloten om dat aan Hand in Hand te geven. Ze zijn op dit moment een Art-class aan het maken op het terrein, voor de kinderen. Het is de bedoeling dat ze daar tijdens het spel-uurtje kunnen gaan tekenen, schilderen etc. Degene die het geld gestort hebben, helpen dus een klein beetje mee aan de Art-class!
Als ik terug ben in Nederland ga ik informeren hoe het gaat met de school van Kidz Active. Hopelijk schiet dat een beetje op!

Verder wil ik iedereen heel erg bedanken voor alle leuke en lieve reacties op deze site. Ik vond het altijd erg leuk om ze te lezen!

Tot snel, in Nederland!

Xx Sanne

• 11 Maart 2006 - 09:12

Mams:

Hoi lieverd, het zit er bijna voor je op. Rian en Antoinette staan om 8 uur paraat om mee naar Brussel te gaan.Vind het wel sneu dat je morgen in het koude Londen op je slippertjes loopt omdat je Habiba je schoenen hebt gegeven. Ik zal hele dikke sokken meenemen morgen!!!Vandaag nog even een stukje strand pakken en lekker eten en dan morgen inderdaad weer in je eigen bedje liggen!! Dikke knuffels van mij en natuurlijk je paps, die de bergen in Oostenrijk onveilig maakt. Dag meis tot morgen!!!

• 11 Maart 2006 - 11:28

Ash:

heey sain! heel veel succes met de reis en alles, ik zal aan je denken! en ik kijk er heel erg naar uit om je weer te zien!!!!
    dikke kus ash

• 11 Maart 2006 - 12:15

Angela:

Hey San, wat is het snel gegaan.Je avontuur zit er weer op. Het zonnetje zul je voorlopig nog even moeten missen, want die is hier nog niet te zien. Wel leuk denk ik om iedereen te zien en typische Nederlandse dingen te eten. Ik zie je hopelijk snel op de villa. liefs Angela

• 11 Maart 2006 - 12:44

Sandra:

He Meis!! Jeetje wat is dat opeens snel gegaan!! Helaas kan ik je nog niet zien binnenkort!! maar ik krijg waarschijnlijk wel internet op mn kamer!! dus kunnen we af en toe chatten!! Goede terugreis!! en we houden contact!! XXX Sandra

• 11 Maart 2006 - 17:36

Maj-Britt:

Tot snel san!!hele dikke kus, maj

• 11 Maart 2006 - 19:29

Jettie:

Hey san! Jeetje joh het is al weer over... jammer, maar ik denk ook wel weer erg fijn om thuis te zijn! Ik zie je snel weer.. Goeie reis! Dikke kus Jettie

• 12 Maart 2006 - 09:16

Ineke En Bert:

Hoi Sanne , WELKOM THUIS !
    Dit moet een schok voor je zijn je denkt natuurlijk dat het hier voorjaar is. Helaas warmer dan dit kunnen we het niet maken.Nogmaals , welkom thuis , als we je brieven lezen en de reacties er op ,is heel nederland blij dat je er weer bent.We zien je..

• 12 Maart 2006 - 10:29

Alle V.d. Hoeventjes:

WELKOM THUIS al zal het met de temp. wel even afzien zijn. We zien je vast gauw over het plein wandelen.

• 12 Maart 2006 - 15:23

Wendy:

Woww san is ht gewoon al weer over. gewoon niet te geloven. ben je daar zo'n lange tijd en is d'r ineens een eind aan zoo raar dan. Kan me echt heel goed voorstellen dat het moeilijk was daar weg te gaan...
    Hoop je snel te zien en veel liefs
    Kus wendy

• 12 Maart 2006 - 19:40

Marjon:

Ha Sanne!

Welokom terug in Nederland!
    Ga wat moois doen met alles wat je hebt geleerd en ervaren! Maar allereerst: laat je lekker vertroetelen thuis!

• 13 Maart 2006 - 10:33

Drien:

Hey sanne!
    Gaat snel hé.. En wat zal je het koud hebben! Geniet er van om weer thuis te wezen!
    Groetjes x x

• 13 Maart 2006 - 19:06

De Hopmannetjes:

Hoi Sanne,
    Welkom thuis. Je zult wel een dikke trui nodig hebben met deze temperaturen. Wij hebben genoten van al je verslagen.Bedankt en we zien je snel

• 11 Mei 2006 - 12:36

Eefke:

Hallo sanne,
    Weet niet of je, je site nog wel eens leest maar geen idee hoe ik anders iets aan je kan vertellen. Zag een tijdje terug je naam in mijn mailinglist staan en moets heel hard nadenken wie dat was! Maar Ynske die hier nog heel even was toen ik in Ghana kwam had wel eens over je verteld en idd! Jij bent het ;) Grappig dat je me volgt... Ben laatst ook bij Hand in Hand geweest en vond het heel erg leuk daar enn ze zijn je zeker nog niet vergeten! Dacht dat dat misschien wel leuk was om te horen!

Groetjes Eefke