Fietstocht
Door: Sanne
Blijf op de hoogte en volg Sanne
03 December 2005 | Ghana, Tamale
Vandaag hele mooie dingen gezien, eigenlijk niet te beschrijven! Vanochtend ben ik om 8 uur samen met nog 3 andere meiden de bush-bush ingefiets. We waren op zoek naar traditionele dorpjes maar konden het niet echt vinden. Onderweg kwamen we een jongen tegen die ons vroeg waar we heen gingen. We zeiden tegen hem dat we op zoek waren naar dorpjes. Hij is toen met ons meegelopen naar een dorpje in de buurt. Het bijzondere van dit soort dorpjes is dat ze bijna nooit blanken tegenkomen. In Tamale zelf heb je ook wel dorpjes met hutjes enzo, maar die zijn zo gewend aan blanken dat ze er niet meer van op kijken. Toen we in het dorpje aankwamen moesten we eerst op bezoek bij de Chief om toestemming te vragen. Heel officieel gebeuren was het! Er werd een bank in een hut gezet en we moesten gaan zitten. Op alles wat ze hier zeggen moet je "naaa" antwoorden, dus dat deden we dan maar! Ontzettend ongemakkelijk voelde we ons, want ze bleven ons maar aanstaren. Uiteindelijk hebben we die chief wat geld gegeven en mochten we wat foto's van hem en het dorp maken. Daarna zijn we weer verder gefietst.
Na een kwartiertje fietsen zagen we nog een dorpje liggen, dus daar zijn we heengegaan. Dit dorp was groot met ongeveer 70 hutten, verspreid over een stuk grond. Ook hier moesten we eerst naar de chief maar die was "lost" ofzo, geen idee waar die was! Dus moesten we naar een andere oude man. We moesten weer gaan zitten, koeienvellen hingen boven ons hoofd en de stank was echt niet normaal! Daarna kregen we een rondleiding door een jongen die engels sprak, door het hele dorp, en dat was echt ongelooflijk indrukwekkend. Ongeveer 20 kinderen liepen achter ons aan, zwaaiend en lachend, heel bijzonder! Als er een oude man op een bankje zat of lag moesten we die uitgebreid begroeten, door onze knieen gaan en maar "naaa" blijven zeggen. Zolang je dat zegt is het goed! Ik heb er hele mooie foto's van gemaakt en ook gefilmd. Het lukt me alleen nog niet om ze hier op te zetten, ik ga dat komende week proberen in een wat moderner internetcafe!
Tot gauw! kus Sanne
(Daan, Anne en Eva: Ik denk veel aan jullie en ik hoop dat jullie een leuke sinterklaas avond gaan hebben! )
03 December 2005 - 15:31
Sandra:
He Meis!!
Jeetje.. je zit er pas een week.. en nu al zoveel gezien en meegemaakt!! helemaal top!! belooft veel goeds voor de volgende 14 weken!! Dikke Kus -
03 December 2005 - 15:35
Robbert-Jan:
Hee Sanne, leuk om te lezen dat je het goed naar je zin hebt! Ik word zo jaloers als wat, hier is het donker en grauw, bleh! Ik blijf je volgen! :) -
03 December 2005 - 15:51
Erica:
Hè kanjer van ons!!!
wat een top ervaring, ik vind het wel heel bijzonder wat jij daar meemaakt.Het zal moeilijk geweest zijn, toen jullie op het "stafbankje" zaten om niet in lachen uit te barsten.Dit heb je toch maar weer meegemaakt, leuk hoor!!We kijken uit naar de foto`s van deze spannende tocht.
kusjes mams. -
03 December 2005 - 17:26
Oom Ton:
Hoi Sanne,
Best wel spannend jouw verhalen en ik betrap mezelf erop dat ik wat meer in mijn mailprogramma zit te neuzen, ga zo door ik leef met je mee
groetjes -
03 December 2005 - 17:59
Daan, Anne En Eva:
dag sanne !
sinterklaas heeft zijn eerste bezoekje afgelegd bij oma otje. de enige gelijkenis met wat jij meemaakt is dat we hier zingen over zwarte pieten die proberen te fietsen met pepernootjes in -
03 December 2005 - 18:03
Moeder Maaaarie:
Hey Sen!
Wat zou dat "naaaa" nou betekenen?????? hehe... Ik kijk uit naar je foto's. Geweldige ervaringen doe je daar op, zeg!Ga zo door, kusss -
03 December 2005 - 18:06
Eva, Anne, Daan (Leendert) Deel 2:
.... hun achterband. Daan heeft een echte playmobil piratenkoffer bemachtigt (dat is daar vast niet lokaal verkrijgbaar), anne en eva zullen je het zelf wel vertellen. veel plezier daar, maar ik zou wel oppassen met teveel naaaa zeggen. voor dat je het weet ben je verloofd of erger.
groetjes leendert -
03 December 2005 - 18:47
Eva, Anne, Daan (Leendert) Deel 2:
groetjes leendert -
03 December 2005 - 19:11
Maj-Britt:
wat gaaf san!weetje al wat dat naaaaa betekent?en ben heeeel benieuwd naar je eerste foto's zometeen!kan je trouwens wel gewoon stopcontact enzo gebruiken?veel plezier!!dikke kus -
03 December 2005 - 23:04
Jetty En Bas:
Hoi Sanne
Zo jij bent dus al begonnen met je mooie reis.
Bas en ik gaan je volgen hoor. Geniet er van en neem zoveel mogelijk foto's dan kunnen wij ook mee genieten dikke kus van ons -
03 December 2005 - 23:09
Theo Peters:
Hoi Sanne nou nou je zit er net een week en wat jij meemaakt daar dat maken wij hier nog in geen jaar mee. maar heel leuk die mailtjes van je. ik hoop dat we nog veel van je mogen horen en meemaken groeten van ome theo en tante judith en niet te vergeten mike en Bo.tot de volgende keer Houdoe. -
04 December 2005 - 14:16
Xann:
Hee San!
Wat een verhalen zeg!! Echt super om het te volgen.. Maar t klinkt allemaal zo ongelofelijk raar!! Ben echt benieuwd naar je foto's!
Geniet van het lekkere weer..! Hier is het grijs!
Veel plezier..
Kus, Xann -
04 December 2005 - 14:17
Leo En Betsy:
Wat beschrijf je alles lekker vlot.Jij moet heel wat nieuwe geurtjes tegenkomen!!Zoveel indrukken en dat in deze korte tijd.Wordt daar ook gesport of zo?misschien de 10 km. van Tamale?ik hoor het van je!!veel plezier. -
05 December 2005 - 12:48
De En Joek:
he sanne leuk om een beetje een indruk tekrijgen hoe je daar leeft geniet er van! tijdens het spelen met De vroeg hij om je dus heb ik de site laten zien. dit wil de ff zeggen:sanne woont op 9 9 is in zeist op de johannes postlaan. doegie liefs De en joek -
05 December 2005 - 15:30
Paul:
Sam, de eerste foto's zijn geplaatst. Wel met een omweg via Holland, maar het lukt. Daar gaat het om. Je mag de foto's ook naar huis mailen. O, ja, het plaatsen gaat per foto. Wel even de tijd voor nemen. Maar tijd hebben jullie genoeg in Ghana. Wij haasten gewoon door. Mooie foto's. Vette knuffel.